
Cuba Serrano — 100% Arabica
Plné, hutné a nasládlé tělo s tóny kakaa, karamelu a medu. Mokrý proces podtrhuje čistotu chuti a dodává kávě bohaté aroma.
Plné, hutné a nasládlé tělo s tóny kakaa, karamelu a medu. Mokrý proces podtrhuje čistotu chuti a dodává kávě bohaté aroma.
První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach přišel v roce 1789 s příchodem tisíců francouzských pěstitelů, kteří prchali z Haiti. Přinesli si rozsáhlé znalosti pěstování i zpracování a položili základy kubánské kávové kultury.
Francouzští farmáři zakládali plantáže právě v horách Sierra Maestra. Kombinace klimatu a složení půdy se ukázala jako ideální, což umožnilo intenzivní rozvoj a dlouhodobou stabilní kvalitu kubánské kávy.
Země | Kuba |
Oblast | Sierra Maestra |
Nadm. výška | 1 100 m n. m. |
Odrůda | Criollo |
Zpracování | mokré (washed) |
Chuťový profil | kakao, karamel, med; plné, hutné tělo |
Stupeň pražení | 3/5 — více o stupních pražení |
Doba květu | prosinec – květen |
Období sklizně | červenec – únor |
Kategorie: | 100 % Arabica |
---|---|
? Druh: | 100 % Arabica |
Chuťový profil: | Nasládlá, Karamel, Med, Kakao, Plná hutná, Sladká |
Kyselost: | Nízká |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed, wet process) |
Odrůda kávy: | Criollo |
Stupně pražení: | 3 - Středně pražená |
Země původu: | Cuba |
Způsob přípravy kávy: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička, Chemex |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.