
Kenya Mount Kenya Selection — 100% Arabica
Kulaté tělo s nasládlou ovocností, dotekem hořké čokolády a střední kyselostí. Vysoká nadmořská výška a vulkanické půdy dávají šálku výraznou čistotu a komplexnost.
Kulaté tělo s nasládlou ovocností, dotekem hořké čokolády a střední kyselostí. Vysoká nadmořská výška a vulkanické půdy dávají šálku výraznou čistotu a komplexnost.
Výběr Mount Kenya pochází z několika družstev v regionu. Kávovníky zde rostou v hlubokých vulkanických půdách, kde střídání teplot a vyšší nadmořská výška podporují pomalé zrání třešní a výrazné ovocné tóny v šálku.
Tradiční keňská odrůda SL 28 je ceněná pro šťavnatost a jasnou citrusovou linku. Mokré zpracování přináší čistý profil a sušení na slunci dodává šálku plnost a sladké doznívání.
Odrůda | SL 28 |
Zpracování | mokré, sušené na slunci |
Chuťový profil | nasládlé ovoce, hořká čokoláda, střední kyselost; kulaté tělo a čistý dozvuk |
Stupeň pražení | 3/5 — více o stupních pražení |
Region | okolí Mt. Kenya |
Nadm. výška | 1 750–1 900 m n. m. |
Farma | výběr z několika družstev v regionu |
Kombinace SL 28, mokrého zpracování a sušení na slunci dává šálku jasnou ovocnost a sladké, čokoládové doznívání. Skvělá káva na filtrované metody i jemné espresso.
Kategorie: | 100 % Arabica |
---|---|
? Druh: | 100 % Arabica |
Chuťový profil: | Hořká, Hořká čokoláda, Ovoce, Čokoládová |
Kyselost: | Nízká |
Metoda zpracování: | Mokrá (washed, wet process) |
Odrůda kávy: | SL28, SL43 |
Stupně pražení: | 3 - Středně pražená |
Země původu: | Keňa |
Způsob přípravy kávy: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička, French press, Chemex |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.