
Cuba Serrano — 100% Arabica
Plné, hutné a nasládlé tělo s tóny kakaa, karamelu a medu. Mokrý proces podtrhuje čistotu chuti a dodává kávě bohaté aroma.

Plné, hutné a nasládlé tělo s tóny kakaa, karamelu a medu. Mokrý proces podtrhuje čistotu chuti a dodává kávě bohaté aroma.

První kávová plantáž se na Kubě objevila v roce 1748. Větší rozmach přišel v roce 1789 s příchodem tisíců francouzských pěstitelů, kteří prchali z Haiti. Přinesli si rozsáhlé znalosti pěstování i zpracování a položili základy kubánské kávové kultury.
Francouzští farmáři zakládali plantáže právě v horách Sierra Maestra. Kombinace klimatu a složení půdy se ukázala jako ideální, což umožnilo intenzivní rozvoj a dlouhodobou stabilní kvalitu kubánské kávy.
| Země | Kuba |
| Oblast | Sierra Maestra |
| Nadm. výška | 1 100 m n. m. |
| Odrůda | Criollo |
| Zpracování | mokré (washed) |
| Chuťový profil | kakao, karamel, med; plné, hutné tělo |
| Stupeň pražení | 3/5 — více o stupních pražení |
| Doba květu | prosinec – květen |
| Období sklizně | červenec – únor |
| Kategorie: | 100 % Arabica |
|---|---|
| Druh: | 100 % Arabica |
| Chuťový profil: | Nasládlá, Karamel, Med, Kakao, Plná hutná, Sladká |
| Kyselost: | Nízká |
| Metoda zpracování: | Mokrá (washed, wet process) |
| Odrůda kávy: | Criollo |
| Stupně pražení: | 3 - Středně pražená |
| Země původu: | Cuba |
| Způsob přípravy kávy: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička, Chemex |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.